Thursday 26 June 2008

Minu õigus ja Sinu õigus

Kas on see ikka uudis, et mõnel meist on topeltstandardid? Noh, et ma teen Sulle seda, mida ma ei taha et Sa minule teed...
Ühe näitena tuleb meelde tutvusringkonnast naisterahvas, kelle paljas oletus, et tema partner on leidnud endale uue silmarõõmu (oletus tehtud laokilejäänud kirja pärast, millest muuseas andis taolist asja välja lugeda vaid Väga Elava fantaasia korral) viis ta täiesti hüsteeria äärele ning toibumine võttis kaua aega ja partneripoolseid kinnitusi, et midagi sellist ei ole olnud. Arvake ära, mille pärast paar mõned aastad hiljem lahku läks? Sest kui välja tuli, et naine juba kolmandat armukest peab (ei ei ei, mitte midagi platoonilist, ikka korralik coitus), siis mehele aitas. Noh, kahest eelmisest oli ta teadlik ja suutis ka andeks anda. Kolmandat enam mitte. "Ma pole ta omand!" teatas naine seepeale. Nojah, aga ta on ka kõrgelt haritud, tegeleb jooga ja filosoofiaga ja tõesti, me keegi ei taha olla kellegi omand.
Nüüdne viies armuke siis on daamile hinge läinud. Korraldatud on suured skandaalid, mille peapõhjuseks oletus, et äkki kohtub mees samaaegselt ka kellegi teisega. Aga kuidas tohib keegi MINULE niimoodi teha, küsib naine. Muidugi. Niimoodi pole tõesti ilus teha. Sinule ei ole ilus niimoodi teha. Aga Sina ikka võid, eksju. Sest Sa pole ju kellegi omand.

No comments: